Carpaccio z hovězíhoAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 4.8.2022 11:39:14
Někdo miluje a někdo ne. Někdo prostě syrové maso „nedává"...
Suroviny 250 g svíčkové vcelku • (mořská) sůl • pepř • 1 lžíce olivového oleje • 50 g kaparů • rukola - správně patří do tohoto receptu rukola, ale protože nám nechutná, dáváme cibulku, kapary a petržel... • cibule (nakládaná nebo naťová) na tenká kolečka • sekaná petrželka • olivový olej na zakapání • parmazán na hoblinky k podávání Postup Zcela zásadní je v tomhle případě vvýběr masa. Musí být správně odleželé a také správně skladované. Koupíme ho těsně před zpracováním a při nákupu řekneme řezníkovi na co je určené.
Maso posypeme solí a pepřem, zabalíme do potravinové fólie a dáme na cca 2 hodiny do mrazáku. Před podáváním zahřejeme na pánvi olej, vsypeme kapary a 3–4 minuty je opékáme dokřupava. Osušíme je na ubrousku a necháme zchladnout. Maso vyndáme z mrazáku, vybalíme a nakrájíme na opravdu papírově tenká kolečka, která velmi rychle roztají. Na čtyři talíře naaranžujeme maso, opečené kapary, cibulku a petrželku. Zakapeme olivovým olejem, posypeme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme - nejlépe s vekou, kterou případně nasucho opečeme. Zobrazeno doposud 367 x.
|
Všichni uživatelé |