Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Čočka na kyselo

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 29.1.2010 1:10:57
Klasika... levné a rychle uvařené jídlo...
Čočka na kyselo
Suroviny
500 g čočky • 3 lžíce rostlinného oleje • 3 lžíce hladké mouky • 1 cibule • špetka tymiánu • sůl • ocet
Postup
Opláchnutou a přebranou čočku namočíme a necháme nabobtnat ve vodě. Pak ji uvaříme doměkka. Na tuku osmažíme dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky, zaprášíme moukou, zalijeme vodou scezenou z čočky. Dochutíme octem a povaříme. Pak přidáme uvařenou čočku a podle chuti osolíme a okořeníme tymiánem. Čočku podáváme s kyselou okurkou a uzeninoum nebo se sázeným vejcem.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 279 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.