Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

"Pizza" trochu jinak

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 4.2.2010 14:55:23
aneb rychlovka z lístkového těsta
Suroviny
1/2 kg lístkového těsta (nebo těsta octového - podle receptu na Vymazlený štrůdl) • 3 - 4 pěkná zralá rajčata • 100 g mozzarelly • 1 krabička ančoviček nebo trochu sardelové pasty • sůl • pepř • čerstvá bazalka • je možné přidat žampióny nebo zelené olivy
Postup
Rozválíme těsto na obdélník a s vyjímkou cca 2cm okraje ho propícháme vidličkou. Předehřejeme troubu na 200°C.
Rozkrojíme rajčata na půlky a zbavíme je zrníček (takto nevyteče z rajčat tolik vody). Pokrájejíme půlky rajčat na menší kousky. Ančovičky (žampiony, olivy) nakrájíme na drobno, nastrouháme nebo pokrájíme mozzarellu.
Na připravené těsto rozetřeme připravené ančovičky (či trochu sardelové pasty), na to dáme rajčata (a případně plátky žampiónů), posypeme nakrájenou bazalkou, olivami, lehce posolíme, popepříme a nakonec rovnoměrně posypeme mozzarellou. Dáme péci do předem vyhřáté trouby. Pizza je hotová, když jsou okraje těsta zlatavě hnědé a mozzarella je rozpuštěná a místy opečená do hněda.
Vím, že tato pizza nemá nic společného s pizzou klasickou, ale u nás doma je populární kvůli čerstvým ingrediencím a rychlosti přípravy.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 437 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.