Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Bulharské papriky s Balkánem

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 19:05:08
Servírujeme buď "po bulharsku" s chlebem, nebo v české variantě s bramborem.
Bulharské papriky s Balkánem
Suroviny
Na 4 porce: 8 středně velkých masitých paprik • cca 450 - 500 g slaného sýra Balkán • 2 vejce
Postup
Papriky naskládáme na horkou plotýnku a opečeme nasucho ze všech stran, až se udělají puchýřky. Doporučuji na tuto "akci" nechat papriku celou i se stopkou, za kterou se dá paprika chytat při otáčení. Opečené horké papriky skládáme do misky, kterou přikrýváme a po dopečení poslední papriky necháme cca 2 hodiny zavřené (nebo alespoň přikryté mikroten. sáčkem) odležet. Může to být i déle (klidně i přes noc), jde o to, aby se opálená tenká kůžička spařila a šla dobře sloupnout.
Balkánský sýr nastrouháme najemno a smícháme s vajíčky. Pokud nemáte rádi hodně slané jídlo, můžete přes noc naložit kousky balkánského sýra do mléka, sůl se trochu vyplaví. A nebo použijte směs 250g sýra Balkán a 1x 250-ti gramový tučný tvaroh. Ale orginální recept je jen balkán (v Bulharsku "syrene") + vejce.
Papriky oloupeme z tenké opálení kůžičky a odstraníme stopku a jadřinec. Dovnitř dáme náplň (nejlépe to jde malou lžičkou). Není nutno papriku náplní "vycpat" způsobem "co se do ní vejde", spíš dát tolik, aby paprika byla na "placato" vysoká cca 3 až 4 cm.
Na panvičce na oleji se papriky opečou po obou stranách do zlatova. A vždy lze doporučit zeleninový - nejlépe rajský či míchaný - salát.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 2 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 410 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.