Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Halušky s bryndzou a slaninou

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 23:29:47
Slovenská klasika v Čechách :-)
Halušky s bryndzou a slaninou
Suroviny
750 g syrových brambor • 150 g hladké mouky • 150 g polohrubé mouky • sůl • 250 g brynzy • 150 g slaniny nebo domácího špeku •
Postup
Brambory nastrouháme na jemném struhadle jako na bramborák, přidáme sůl, mouku a zamícháme. Těsto protlačíme přes síto na halušky nebo nasekáme na prkýnku a shazujeme do vroucí osolené vody. Můžeme je vykrajovat lžičkou namočenou ve vroucí vodě, nebo je odkrajovat nožem z prkénka, případně je protlačovat do vroucí vody skrz speciální haluškové síto. Vaříme asi 4-5 minut tj. až halušky vyplavou na povrch vody, to jsou uvařené. Buď je scedíme a propláchneme studenou vodou, abychom je zbavili slizkosti, nebo je vytahujeme dírkatou vařečkou případně naběračkou.
V teplé míse případně rovnou v hrnci je dobře promícháme s brynzou, která se na horkých haluškách rozpustí. Na talířích je pak ještě sypeme rozškvařenou na kostičky nakrájenou slaninou.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 663 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.