Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Domácí perník

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 25.4.2010 22:10:29
Rychlé pečení stylem nasypat, zamíchat, nalít, upíct.....
Domácí perník
Suroviny
500 g polohrubé mouky • 150 -200 g moučkového cukru (podle toho, jak máte rádi sladké) • 1 prášek do pečiva a koření - skořice, anýz, nové koření, hřebíček, fenykl a zázvor - nebo přímo prášek do perníku • 1 lžička jedlé sody • 2 lžíce kakaa • 2 celá vejce • 1/2 l studeného mléka • 1 dcl oleje • 2 lžíce Rumu • 3 lžíce švestkových povidel nebo nějaké marmelády • sáček rozinek, mohou být i sekané ořechy • čokoládová a citronová poleva
Postup
Do mísy prosijeme mouku, cukr, sodu, prášek na pečení, kakao a prípadně umleté koření (pokud použijeme obyč, prášek na pečení). Vše promícháme. Do hrnku dáme mléko, vejce, olej, rum a povidla, promícháme (povidla či marmeládu tím rozředíme, aby se dobře promíchala v těstě) a tekuté složky vlijeme do sypkých. Přidáme rozinky (a ořechy, pokud chceme) a vše vylijeme na papírem vyložený nebo vymazaný a vysypaný plíšek s vyšším okrajem.
Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 10 - 15 minut, pak ztlumíme na 150°C a dopečeme, až se těsto nechytá špejle.
Na povrch vychladlého perníku natřeme citronovou polevu, pokapeme čokoládou a špejlí protáhneme, čímž uděláme mramorování.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 655 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.