Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Pestrá pěnová srdce

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 1:38:28
Dají se dobře použít i k ozdobení stromku...
Pestrá pěnová srdce
Suroviny
3 bílky • půl lžičky citrónové šťávy • půl lžičky citrónové kůry • 150 g moučkového cukru • potravinářské barvy • 1 lžíce višňové zavařeniny
Postup
Postup: bílky dáme do mísy, kterou vytřeme předem plátkem citrónu. Pak ruční nebo elektrickou metlou začneme šlehat. Začínáme vždycky pomalu a když začne obsah mísy připomínat pěnu, tak zrychlíme. Šleháme, až získáme tzv. "tuhý sníh" (když vytáhneme metlu, tak ty vytažené špice krásně drží.) Potom začneme do ušlehaného sněhu postupně přidávat cukr. Směs rozdělíme na 3 - 4 porce. První ponecháme bílou, druhou pomocí citrónové kůry a žluté barvy obarvíme na žluto. Třetí pomocí zavařeniny a červené barvy na červeno. Čtvrtou případně na modro.
Pečení: Troubu předehřejeme na 150°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Obarveným sněhem po částech plníme sáčky na zdobení, na kterých máme připevněny špičky s malým otvorem ve tvaru hvězdy, a na papír malujeme srdce. V zapnuté otevřené troubě necháme kousky 1 hodinu sušit. Pak troubu otevřeme, vypneme a necháme dosušit nap. přes noc.
Poznámka: Pokud si nevěříte, že uděláte pěkná a stejně velká srdíčka (ale lze i kolečka nebo hvězdičky), tak si vezměte čtvrku (nejlépe zastřihněte na velikost plechu), formičku/y zvoleného tvaru a na čtvrtku si tužkou tvary obkreslujte ve zhruba 3 cm. rozestupech. Při stříkání tvarů pak na plech dejte čtvrtku, pak pečící papír, podle podložené šablony "nakreslete" tvary sněhem a čtvrtku opatrně vytáhněte zpod pečícího papíru. Čtvrtku si můžete nechat na další vánoce u formiček :o))).
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 703 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.