Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Dort charlotta (z rolád, plněný) jako "Želvička"

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 12.8.2008 21:35:25
Původní nápad je z Vitany - dort želva. Je to jednoduché a velice efektní
Dort charlotta (z rolád, plněný) jako
Suroviny
Na roládu: 4 vejce • 80 g cukru • 80 g krupičkové mouky • rybízová zavařenina • Na náplň: 1 krabička pomazánkového másla bez příchuti • 1/4 l šlehačky • 60 g cukru
Postup
Uděláme klasický piškot - žloutky utřeme s cukrem, přidáme krupičkovou mouku a sníh z bílků. Nejprve natřeme na pečící papír malý obdélníček tak 20 x 18 cm, ze kterého později vykrájíme ocásek, 4 nožky a 2x hlavičku (ta se slepuje k sobě marmeládou). Stačí při 150°C asi 6 minut. Přední pacičky jsou vlastně ohnuté oválky - jako tlusté bumerangy, zadní nožky jsou oválky, ocásek kapička, která se dá špičkou ven. Ostatní těsto upečeme na plechu asi 35 x 29 cm na pěčícím papíře (cca 12 minut). Potom plát pomažeme rybízovou zavařeninou a ještě teplý zavineme. Po vychladnuí nakrájím na 1 cm silné plátky. Skleněnou misku (o objemu asi 1,5 litru) vyložíme těmi kolečky, a to dno i celé stěny. Vnitřek se vyplní umixovanou náplní a nahoru poklademe opět kolečka rolády. Překryjeme potravinovou fólií a dáme na 24 hodin do ledničky zaležet. Druhý den vyklopíme na mísu, podsuneme pacičky a ocásek a do zářezu vpředu zasuneme slepenou hlavičku. Očka, drápky a mramorování na krunýři je čokoládovou polevou, ale může se i jen přilepit rozinka jako oko... Je to trochu piplačka, ale dětem to udělá radost....
Může se dát ještě i vrstva ovoce (meruňky, ananas nebo rybíz).

Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 2 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 2214 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.