Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Lívance

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 2.2.2010 0:53:33
Droždí je zdravé - dodá nám vitamíny z řady B
Lívance
Suroviny
300 g polohrubé mouky • 30 g cukru • 3,5 dl mléka • 10 g drždí (1/4 kostky) • 30 g másla • 1 vejce
Postup
Mouku nasypeme do mísy, trošku osolíme, oděláme důlek a do něho nalijeme trošku vlahého mléka. Osladíme, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Po vzejití přidáme zbylé mléko, vejce rozpuštěné máslo (pozor - ne horké!!!!). Vše smícháme a necháme na teplém místě kynout. Pokud máme čas, necháme těsto vykynout dvakrát, pak jsou lívance nadýchanější a jemnější. Vykynuté těsto lijeme na vymaštěný lívanečník a pečeme z obou stran.
Na talíři potřeme povidly, posypeme strouhaným tvrdým tvarohem a ozdobíme šlehačkou nebo potřeme marmeládou, rozmíchaným tvarohem nebo medem.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 398 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.