Filé v leseAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 21:31:25
Zajímavá kombinace ryby a hub...
Suroviny Na 4 porce: 8 kousků filé • 300 g hub (žampionů) • jíška • 3 lžíce hořčice • sůl • lžička másla • 3 lžíce olivového oleje Postup Houby (či žampiony) očistíme, pokrájíme na plátky a podusíme do měkka na olivovém oleji. Podlijeme horkou vodou, přidáme jíšku, vmícháme hořčiči, osolíme a uvaříme bešamel. Do zapékací mísy dáme máslo, necháme rozehřát v troubě. Na to položíme filé, zalijeme bešamelem s houbami a zhruba 20 minut zapékáme. Jinak je lépe udělat bešamelu hodně a spíše řidší, je o něj rvačka. Pokud bude řídký moc, je možné ho dozahustit ke konci zapékání. I po konci zapékání by měl mít konzistenci hustší omáčky.
Příloha: vařené brambory a brokolice. Zobrazeno doposud 449 x.
|
Všichni uživatelé |