Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Brusinkový punč

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 4.12.2018 23:12:52
Lahodný horký nápoj okořeněný vanilkou, skořicí a zázvorem je ideální pro posezení v podzimních plískanicích nebo mrazivých zimních dnech...
Brusinkový punč
Suroviny
100 g sušených brusinek (nebo 200 g čerstvých či mražených) • 3 cm kousek zázvoru • 1 svitek skořice • 3 - 4 hřebíčky • 1 vanilkový lusk, podélně rozčtvrcený • 500 ml vody (nebo voda a červené víno 50:50) • 250 ml jablečného džusu • 30 g krupicového cukru • 1 hruška (či jablko) • 1 citron • 250 ml rumu
Postup
Brusinky, na tenké plátky nakrájený zázvor, celou skořici, hřebíček (+ případně badyán) a rozčtvrcený vanilkový lusk zalijeme vodou (příp. s vínem) a za mírného varu vaříme cca 10 minut. Scedíme, odstraníme koření a z brusinek vymačkáme co nejvíce tekutiny přes jemný cedník. Z citronu ukrojíme 4 tenké plátky, zbylým kouskem citronu potřeme okraj sklenic z varného skla a ponoříme je do misky s cukrem, abychom je ozdobili. Do vývaru přidáme džus, cukr, rum a zahříváme do rozpuštění cukru. Plátky citronu zavěsíme na okraje sklenic, ze zbytku vymačkáme šťávu, kterou přidáme do punče. Vložíme nakrájené hrušky (jablka), část (nebo všechny - podle chuti) brusinek a stáhneme z ohně.
Podáváme hodně teplé s dlouhou lžící, kterou vyjíme ovoce z punče.
Pokud chceme bezalkoholický punč, dáme místo rumu více ovocného džusu.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 389 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.