Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Malinová srdíčka

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 5.12.2019 23:29:21
Buď je uděláme s příchutí malinovou nebo jahodovou.
Malinová srdíčka
Suroviny
200 g hl. mouky (nebo 180 g mouky + 1 malinový/jahodový puding) • 10 g kakaa • 140 g másla • 70 g práškového cukru • šťáva a kůra z jednoho citronu • 2 žloutky • červená poleva • krém z bílé čokolády
Postup
Můžeme 30 g mouky nahradit jedním malinovým (nebo jahodovým) pudinkem, ale pro získání intenzivní bervy (viz foto) je třeba přidat trošku červené barvy.
Smícháme mouku, cukr a kůru z citrónu. Do promíchaných sypkých surovin rozsekáme studené máslo, promneme je rychle prsty do jakési drobenky, přilijeme citrónovou šťávu a žloutky a spojíme rychle v těsto.
Zabalíme těsto do potravinové fólie a necháme do druhého dne odležet. Vyvylujeme na pomoučeném vále na cca 2mm a vykrajujeme srdíčka různých velikostí a tvarů - vždy dvě stejná a v jednom vykrojíme menší srdíčkový otvor.
Na pečícím papírem vyloženém plechu upečeme v mírné troubě.
Po vychladnutí slepujeme dvě srdíška stejného tvaru - vždy jedno plné a jedno s otvorem - k sobě krémem z bílé čokolády.
Po zaschnutí zdobíme horní srdíčka po obvodu i okolo otvorů červenou polevou.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 44 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.