Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Krtkův dort na plechu

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 23.2.2022 1:45:29
Milujete krtkův dort? Zkuste ho rozprostřít na plech a získáte cca 24 kousků lahodného desertu.
Krtkův dort na plechu
Suroviny
Spotřeba na pudink: • 300 ml mléka • 1,5 balíčku vanilkového pudinku • cukr dle chuti asi 4 lžíce • • na těsto: • 200 g hladké mouky • 120 g pologrubé • 3 lžíce kakaa • 1 prášek do pečiva • 3 vejce • 150 g cukru • 200 ml oleje • 200 ml mléka • • na stracciatelový krém: • 250 g tvarohu • 400 ml zakysané smetany • 250 ml smetany ke šlehání • 100 g čokolády na vaření • 1 vanilkový cukr • • Dále: • 5 banánů
Postup
Nejdříve uvaříme hustý pudink (dle návodu) a ten necháme vychladnout.
Připravíme těsto: Mouky symícháme s práškem do pečiva a kakaem. Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom postupně přidáma moučnou směs a nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vyššího plechu (vymazaný a vysypaný, nebo vyložený pečícím papírem) a dáme péct na 160 °C asi na 30 minut.
Necháme vychladnout a na povrchu nožem naznačíme cca 1 cm široký okraj a pak ještě jakoby šachovnici, aby se nám buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed buchty opatrně vydlabeme tak, aby na dně zbyla cca 1 cm vrstva. Vydlabané kousky odložíme a rozdrobíme.
V míse ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou. Potom po lžících přidáme vychladlý hustý pudink, nasekanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr. Nakonec vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému.
Když je krém hotový, banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na vydlabaný korpus. Na ně rozetřeme krém a na povrch krému nasypeme kousky vydlabaného těsta. Drobky lehce přitlačíme do krému a moučník dáme ztuhnout v ledničce přes noc.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 80 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.