Špagety po karbonářskuAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 11.6.2010 14:47:05
Rychlé, chutné a strašně syté :-)
Suroviny 400 g špaget • 100 g Pancetty (Tyrolský špek, Anglická slanina, uzený bůček, slanina a pod) • 3 vejce • olej • máslo • pepř • sůl • Je možné tolerovat Parmazán (Pecorino) a česnek (2 stroužky) Postup Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Na pánvi osmažíme do křupava na kostičky nakrájenou slaninu (pokud je hodně libová, tak na oleji nebo másle).
Se slaninou osmažíme i plochou nože rozmáčknutý česnek, ale jen do okamžiku, než začne hnědnout!!! Pak jej bez milosti vyhodíme. Do hrnku si nachystáme vyklepnutá vejce, lehce je rozkvedláme. Z těstovin (nepřevařených :-) !!!) slijeme vodu, nejlépe přes děrovanou poklici a NENECHÁVÁME vykapat. Pokud použijeme cedníku, tak vyklopíme špagety do cedníku a HNED je vrátíme do hrnce. Okamžitě přidáme rozmíchaná vejce a intenzivně, ale z lehka, mícháme. Nejlépe dvěma vidličkami těstoviny zvedáme ode dna a snažíme se, aby byly obaleny vejci, která teplem těstovin houstnou. Nakonec přidáme horkou slaninu, dosolíme, opepříme a neseme a stůl. Kdo chce, může si porci posypat lehce sýrem... Zobrazeno doposud 623 x.
|
Všichni uživatelé |