Smetanová omáčka se špenátem a lososemAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 14.10.2014 13:47:06
Ne zrovna levné, ale luxusní jídlo.
Suroviny 1 lžíce másla • 200 g lososa • 2 - 4 stroužky česneku • 1 cibule (lépe šalotka) • 400 g listového špenátu • 1 smetana na šlehání • 100 g Nivy nebo jiného sýra • citronová šťáva • sůl • pepř Postup Opereme listový špenát a co nejvíce ho osušíme. Cibuli i česnek si nasekáme najemno. Lososa nakrájíme na kousky.
Na pánvi orestujeme na másle lososa. Přidáme cibuli a česnek, krátce podusíme a přidáme špenát. Orestujeme do zvadnutí (listy špenátu se scvrknou) a zalijeme smetanou. Necháme táhnout cca 10 minut, mezi tím si nastrouháme nahrubo sýr. Pokud použijeme Nivu, opatrně solíme, protože je dost slaná. Sýr vsypeme do omáčky, necháme rozpustit, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a podáváme s těstovinami nebo gnochi. Zobrazeno doposud 384 x.
|
Všichni uživatelé |