Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Hraběnčiny řezy

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 17:54:19
Kam s jablky, když už všem lezou na nervy? A co tato luxusní varianta?
Hraběnčiny řezy
Suroviny
Na těsto: 450 g polohrubé mouky • 200 g másla • 6 g (tj 1/2 balíčku) prášku do pečiva • 100 g cukru moučka • 4 žloutky • Na náplň: 600 - 800 g jablek • 150 g cukru krystal • 100 g ořechů • 4 - 5 bílků • 50 g rozinek • 1 lžička skořice • šťáva z 1 citronu • 1 lžička kurkumy (nemusí být) • 1 dl rumu
Postup
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme žloutky utřené s cukrem, změklé máslo, sitronovou šťávu a kurkumu. Vypracujeme co nejrychleji těsto.
Dvě třetiny namačkáme do plechu a 1/3 těsta necháme v chladničce ztuhnout. Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek, pokapeme rumem, ochutíme skořicí, vypranými rozinkami a zasypeme strouhanými ořechy. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru, postrouháme nahrubo zbytek těsta z ledničky a dáme vyhřáté trouby péct. Až začně těsto růžovět je upečené. Po vychlazení krájíme zoubkovaným nožem.
Nejlepší jsou druhý den - až se to trochu rozleží - tedy pokud je vydržíte nesníst!!!
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 747 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.