Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Jablečný pudink

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 9.8.2008 23:57:40
Je to ideální způsob, jak "zlikvidovat" padaná jablka. Varianty jsou tři: jen jablečný pudink třeba jako dietní svačina, pudink lít do dortové formy po vychladnutí servírovat jako dort a nebo jako jablečné poháry.
Jablečný pudink
Suroviny
1 kg jablek • 2 dl vody • skořice • cukr cca 6 lžic (podle kyselosti jablek) • 2 pudinkové prášky (používáme vanilkový, ale je možný i malinový, citronový nebo jahodový) • 1/4 l vody • piškoty • Pro luxusnější verzi: rozinky, jemně sekané ořechy, • Při podávání: šlehačka, čoko poleva nebo vaječný koňak, nanukový dort...
Postup
Nastrouháme jablka a dáme je se 2 dl vody podusit. Máte-li ponorný mixér stačí jablka nakrájet na kousky a po mírném rozvařením tímto mixérem v hrnci rozmixovat na pyré. Potom vsypat hrst rozinek a (nebo) hrst jemně nasekaných ořechů. Mezitím ve 1/4 litru vody (lze použít i ovocnou šťávu) rozmícháme pudinkové prášky, cukr a skořici, který vlijeme do vařící směsi jablek a dvě minuty povaříme. Chuť bude vždy jiná podle kyselosti jablek.
Ve verzi A) "Dietní svačina": vaříme bez rozinek a ořechů, nedáváme piškoty. Pudink jen nalijeme do misek na svačinky.
Ve verzi B) "Dort": dortovou formu vyložíme piškoty a na ně navršíme jablečnou směs. Necháme vychladit a ztuhnout. Výbornou chuť získáme při servírování se šlehačkou, oříšky nebo čoko-hoblinami. Děti milují také ozdobení čoko polevou, dospělí vaječným koňakem.
Ve verzi C) "Poháry": směs necháme vychladnout v libovolné nádobě, potom do pohárů střídáme vrstvu pudinku a nanukového dortu. Končit pudinkem a ozdobit šlehačkou a čokoládovými hoblinkami.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1704 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.