Švábi (plněné datle či švestky)Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 2:15:37
Připravuji nejpozději 1 den před Štědrým dnem, ale klidně se může i dost dopředu. Kromě namáčení do polevy je toto cukroví vhodné i pro pečení s dětmi.
Suroviny sušené datle či švestky (vypeckovat) • mandle (spařit vodou a oloupnout) • čokoládová poleva • Postup Postup: do každé datle strčíme mandli a stiskneme. Potom ponoříme do polevy a necháme zaschnout. Ve většině bytů je dobré uchovávát je v lednici (pokud nemáte jako já ledový "špajz", heč...)
Pokud děláte ze sušených švestek (nebo jiného hodně vysušeného ovoce), je dobré na půl dne namočit toto ovoce do rumu, tak hodinu před plněním vyndat, rozložit na síto a nechat rum vykapat a oschnout a pak už plnit.... Datle bývají dost měkké, u těch to není třeba. Poznámka: je možné použít i zbytky jiných polev a případně jiné sušené ovoce, jako např. meruňky. Dám mandli a přehnu meruňku napůl, dále stejný postup. V rodinách zatížených na "zdravé mlsání" se dá takovýmito "bonbónky" ozdobit i stromeček..... Zobrazeno doposud 1095 x.
|
Všichni uživatelé |