Mramorový dortAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 17:34:50
Vrstvením světlého a tmavého těsta dosáhneme snadno efektního vzhledu na řezu...
![]() Suroviny Na hluboký plech: 7 vajec • 420 g práškového cukru • 440 g polohrubé mouky • 175 ml horké vody • 260 ml oleje • 2 prdopeče • na ochucení citronová kůra • 1 vanilkový cukr • 3 plné lžíce kakaa Postup Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru. V druhé míse šleháme žloutky se zbytkem cukru, můžeme přidat i cukr vanilkový. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu.
Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem. Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme!!! tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky. Zobrazeno doposud 1138 x.
|
Všichni uživatelé |