Nepečený jahodový mramorAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 16.6.2011 11:50:02
Úžasná letní dobrota.
![]() Suroviny Korpus: 250 g čokoládových sušenek • 90 g másla • • Náplň: 50 ml vody • 1 želatina • 500 g tučný tvaroh • 80 ml limetkové šťávy (citronové) • 250 g jahod (malin, ostružin) • 100 g pískového cukru • 250 ml smetany na šlehání • • Na ozdobení: 200 ml smetany na šlehání • 2 lžíce moučkového cukru • pár kousků ovoce • bílá i tmavá čokopoleva Postup Sušenky rozdrtíme (v mixeru či válečkem v sáčku) a smícháme s rozměklým máslem.
Směs namačkáme do dortové formy, vyložené alobalem. Necháme cca 30 minut zatuhnout. Ve vodě necháme nabobtnat želatinu, po 10 minutách ji zahřejeme. Nesmí se vařit!!!, jen rozpustit. Do tvarohu zamícháme limetkovou (citronovou) šťávu, 3/4 cukru a 3/4 množství rozpuštěné želatiny. Umícháme dohladka. Vyšleháme dotuha šlehačku a rychle vmícháme do tvarohové hmoty. Zbylé množství želatiny, cukru a ovoce umixujeme na hladkou hmotu. Na sušenkový základ nalijeme tvarohovou hmotu, na ni jahodovou hmotu a velmi rychle, ale opatrně promícháme obrácenou stranou vařečky, aby vzniklo mramorování. Povrch uhladíme a necháme minimálně 4 hodiny v chladničce ztuhnout. Při podávání nazdobíme ušlehanou smetanou s práškovým cukrem, ovocem a polevami. Zobrazeno doposud 696 x.
|
Všichni uživatelé |