Jednohubky z odpalovaného těstaAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 0:08:11
Odpalované těsto není ani sladké, ani slané, takže se dá použít na oba typy pohošťění. Většinou se z něho pečou věnečky a větrníky, ale nám se lépe osvědčily menší tvary.
Suroviny 3/8 l vody • špetka soli • 110 g másla • 220 g hrubé mouky • 4 vejce • náplň - slaná či sladká Postup Voda se dá vařit se špetkou soli a máslem. Když vře (vykypí jako mléko), naráz vsypeme mouku. Mícháme na mírném ohni až se těsto přestane lepit na dno. Po prochladnutí vmícháme vajíčka - postupně, jedno po druhém.
Naplníme sáček a na plech vytáčíme malé hromádky nebo věnečky. Pečeme 20 minut v předehřáté troubě při 220 °C. Do trouby dáme šálek vody, ale při pečení ji ani za nic neotvíráme! Těsto dost naskočí a nafoukne se, tvary je třeba stříkat dál od sebe. Další úprava: Můžeme si je upéci dopředu, rozkrojit doporučuji než úplně vychladnou. Plníme až před podáváním křenovou šlehačkou, šunkovou pěnou, sardelovým máslem a pod. Nebo je možné do těsta přímo zamíchat kostičky slaniny nabo strouhaný sýr. Zobrazeno doposud 1377 x.
|
Všichni uživatelé |