Carpaccio ze žampionůAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 27.1.2010 1:25:10
Zajímavá dobrota ze syrových žampionů
Suroviny 300 g žampionů • šťáva ze 2 citronů • 2 stroužky česneku • 2 lžíce listové petržele • olivový olej • 1 lžíce balsamikového octa • pepř • sůl • Postup Houby oloupeme, nohy odkrojíme (nemusíme jen u velmi mladinkých malých hub) a hlavičky nakrájíme na velmi tenké plátky. Olej, ocet, nasekané bylinky a česnek, pepř a sůl promícháme a vidličkou vyšleháme do emulze. Houby zakapeme touto emulzí a necháme odležet přes noc (nebo alespoň 1 - 2 hodiny). Potom upravíme na talíř a můžeme plátky hub proložit plátky zeleniny. Pokapeme zálivkou a podáváme s pečivem jako předkrm nebo pohoštění k vínu.
Zobrazeno doposud 578 x.
|
Všichni uživatelé |