Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Carpaccio ze žampionů

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 27.1.2010 1:25:10
Zajímavá dobrota ze syrových žampionů
Suroviny
300 g žampionů • šťáva ze 2 citronů • 2 stroužky česneku • 2 lžíce listové petržele • olivový olej • 1 lžíce balsamikového octa • pepř • sůl •
Postup
Houby oloupeme, nohy odkrojíme (nemusíme jen u velmi mladinkých malých hub) a hlavičky nakrájíme na velmi tenké plátky. Olej, ocet, nasekané bylinky a česnek, pepř a sůl promícháme a vidličkou vyšleháme do emulze. Houby zakapeme touto emulzí a necháme odležet přes noc (nebo alespoň 1 - 2 hodiny). Potom upravíme na talíř a můžeme plátky hub proložit plátky zeleniny. Pokapeme zálivkou a podáváme s pečivem jako předkrm nebo pohoštění k vínu.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 2 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 578 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.