Hrníčkové domácí rohlíčkyAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 29.1.2010 1:18:54
Nejlepší plněné sýrem, anglickou slaninou nebo třeba mletým masem...
Suroviny 5 hrnků hladké mouky • 1,5 hrnku vlažného mléka • 1 kostka (42 g) droždí • 200 g rostlinného tuku • 1 vejce • 1 lžička soli • špetka cukru Postup Do mísy prosijeme mouku. V prostřed uděláme důlek a z trochy mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Po vyběhnutí jej smícháme s moukou, rozpuštěným tukem, vejcem, mlékem, solí a vypracujeme tužší těsto, které necháme 45 minut kynout.. Rozdělíme je na čtyři až šest částí (záleží, jak velké rohlíčky chceme dělat) a každou část na pomoučeném vále vyválíme do kruhu s tloušťkou asi 4 mm. Překrojíme napříč na osm dílků ve tvaru trojúhelníku. Můžeme naplnit náplní a srolujeme od širšího konce do tvaru rohlíčku. Rohlíčky necháme ještě 10 minut kynout a poté pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 15 minut.
Plnila jsem je mletými ořechy s trochou cukru - na sladko, nebo pórkem a jemně krájenou uzeninou na slano. Zkusila jsem také nedělat kruhy -> trojúhelníky a z nich rohlíčky, ale vyválet díl do obdelníku, nakrájet na 8 kousků a každý rozválet do dlouhého pruhu, který jsem potřela ve středu hmotou ze strouhaného sýra, vajíčka a česneku. Pak jsem pruh smotala jako roládku, aby náplň byla uvnitř a z této plněné nudle uvázala preclík... Byly jedinečné.... Zobrazeno doposud 1123 x.
|
Všichni uživatelé |