Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Jarní ředkvičková pochoutka

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 8.8.2008 19:19:46
S tmavou bagetou nebo slunečnicový chlebem je to výborná, vitamíny nabitá večeře. Je vhodná např. po velikonocích, kdy už vejce všem lezou na nervy - tady je vajíčko celkem schované...
Jarní ředkvičková pochoutka
Suroviny
20 - 30 ředkviček (podle velikosti) • 8 lžic majonézy • 4 vejce natvrdo • stroužek česneku • 1 hlávka salátu • jarní cibulka (tzv. "péra") • sůl • pepř •
Postup
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce opoupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce osolíme, opepříme a vmícháme lisovaný česnek. Do takto připravené majonézy přidáme nadrobno nasekané (přiznám se, že já je rozňahňám v misce vidličkou) bílky a plátky ředkviček. Talíř vyložíme omytými a okapanými listy salátu a navršíme kopeček ředkvičkové hmoty. Posypeme najemno nakrájenými péry cibulky (což já před focením opoměla... :-) ).
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 3 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 686 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.