Švýcarské chlebíčkyAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 8.8.2008 19:29:29
Výborná teplá pochoutka pro milé návštěvy. Je možné si vše připravit na plech do trouby a když návštěva dorazí, zapneme pečení....
Suroviny veka krájená na plátky • 250g nahrubo strouhaného tvrdého sýra (ideálně ementál) • utřený stroužek česneku (může být i více, pokud snesete) • 1,5 dl bílého suchého vína • 2 – 3 polévkové lžíce smetany • sůl • petrželka • může být mletý kmín Postup Smícháme sýr s česnekem, vínem, smetanou i kořením. Solíme případně až po ochutnání směsi – některé sýry jsou dost slané. Krajíčky veky potřeme směsí a dáme na plech zapéci. Zdobíme rajčaty, paprikou či jinou zeleninou a čerstvou petrželkou.
Zobrazeno doposud 832 x.
|
Všichni uživatelé |