Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Pomazánka humrová (nepravá)

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 16:56:58
Výborná pomazánka, i zapřísáhlí odpůrci zeleniny si kupodivu pochutnají...
Pomazánka humrová (nepravá)
Suroviny
cca 300g rybího masa (filé, makrela, uzená ryba) • 1 cibule • 1/2 menšího celeru • 1 velká mrkev • 100 g majolky • 3 lžíce bílého jogurtu • sůl • citrón • pepř • (množství udávám přibližné, nikdy jsem to nevážila)
Postup
Celer rozkrojíme na větší kusy a dáme povařit do poloměkka (cca 5 minut). Obereme a na jemno natrháme (nebo vidličkou rozmačkáme) maso z ryby (při ručním trhání lépe vybereme i ty nejjmnější kostičky. Je to piplačka, ale doporučuji :o) ). Lze použít i pečenou mraženou makrelu či kostky filé, ale z té uzené ryby je to nejlepší.
Mrkev a cibulku na jemno natrouháme do misky, přidáme rybí maso a vidličkou pomačkaný či také najemno nastrouhaný vařený celer. Hmotu spojíme do "mazlavé" konzistence majolkou a jogurtem, dochutíme citrónovou šťávou, trochou pepře a pokud jsme nepoužili uzenou rybu, tak i soli (uzená makrela bývá dostatečně slaná). Ideální je, pokud si můžeme pomazánku udělat den dopředu, chutě se tak nějak lépe "prolnou".
Mažeme je (trochu silněji) na plátky veky a zdobíme jemným plátkem citrónu a kouskem petrželky.
Množství je na cca 25 - 30 chlebíčků.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 3778 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.