Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Krem karamel

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 2.2.2010 0:56:15
Oblíbený recept z bulharské kuchyně
Krem karamel
Suroviny
5 lžíc vody • 5 lžíc krystalového cukru • 0,5 l mléka • 5 vajec
Postup
Do kastrůlku, který se může dát do trouby o průměru asi 20 cm, dáme vodu a 2 lžíce krystal. cukru, necháme chvíli rozpustit, pak na plotýnce za stálého míchání zkaramelizujeme. Karamel rozlijeme i po stěnách (pokud by nám moc ztuhl, tak se dá kapnout trochu vody a rozvařit).
Do vyšší nádoby dáme mléko a zbylé 4 lžíce cukru a necháme rozpustit a pak přidáme 5 vajec a rozšleháme (ponorným míxerem nebo metlou ručně). Mléko s vejci nalijeme na karamel a dáme do trouby na 15 - 20 minut na 160°zapékat. Že je jídlo hotové poznáme podle toho, že okraje začnout růžovět a odchlipovat se od stěn kastrůlku.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 415 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.