Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Žemlovka s tvarohem a jablky

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 28.7.2010 11:09:10
Česká klasika v luxusnějším provedení :-)
Žemlovka s tvarohem a jablky
Suroviny
1 veka, • cca 3/4 l mléka • 400 g tvarohu • vanilkový cukr • 1 vanilkový pudink • 300ml mléka na pudink • sáček rozinek • 5 středních jablek • hrst hrubě sekaných ořechů • 2 vejce • cukr • skořice • máslo
Postup
Nejprve uvaříme pudink a necháme ho chládnout. V misce ušleháme mléko se žloudky, přidáme vanilkový cukr a máme připravnu směs, ve které se namáčí veka. Tvaroh smícháme s cukrem (podle chuti) a rozinkami a vmícháme pudink. Do silně vymazaného pekáčku se dá na dno první vrstva namočené veky, na ni dáme tvaroh s rozinkami, na ten hrubě strouhaná jablka, posypaná skořicí a sekanými ořechy. Další vrstvu namočené veky, na to zase tvaroh a vrstvu jablek s ořechy a skořicí a přikryjeme vrstvou namočené veky. Opakujeme, dokud nezaplníme mísu nebo nevyčerpáme suroviny. Na poslední vrstvu veky dáme plátky másla. Tvaroh díky pudinku perfektně drží tvar.
Zapékací misku dáme péci na 180°C na cca 40 minut. Po 35 minutách ušleháme z bílků tuhý sníh, který osladíme cca 2 lžícemi práškového cukru. Sníh navrstvíme na žemlovku a krátce zapečeme, aby se ožehly vršky sněhu.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1150 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.