Noky z lososa v rajčatové omáčceAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 16.1.2010 22:32:34
Je to lahůdka na sváteční stůl...
Suroviny 400 g čerstvého lososa • 2 dl šlehačky • sůl • mletý bílý pepř • šťáva z 1 citronu • petrželka (zelená) • 300 g drcených rajčat v konzervě • máta Postup Lososa nakrájíme na menší kousky a třikrát na jemno umeleme nebo na prkénku nožem rozetřeme jako při výrobě tataráku. Přidáme sůl, pepř, šťávu, smetanu. Vše promícháme a umixujeme na pěnu. Přidáme jemně nasekanou petrželovou nať.
Dvěma lžícemi tvarujeme větší noky. Rajčatovou směs z konzervy promícháme se solí a čerstvou nasekanou mátou. Podáváme studené jako předkrm s opečenými toasty. Pokud chceme mít omáčku hladkou, můžeme ji také rozmixovat. Zobrazeno doposud 414 x.
|
Všichni uživatelé |