Pstruh na česnekuAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 20.1.2010 1:06:19
Kombinace ryby a česneku je pro mne božská. Pokud to máte také tak, ochutnete
Suroviny Na 4 porce • 4 pstruzi • 4 stroužky česneku • sůl • 2 lžíce másla • olej • hl. mouka • plátky citronu Postup Vykuchaného pstruha dobře propláchneme pod tekoucí studenou vodou, odstřihneme ploutve, hlavy a ocasy ponecháme. Kůži neoškrabujeme. Ryby osušíme a zevnitř i zvenčí osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem. Pak pstruha z každé strany zlehka obalíme v hl. mouce. Dáme na pánvičku olej a máslo a rozehřejeme. Rybu osmahneme z každé strany na prudko 1-2 min. a pak necháme cca 15 min. v troubě.
Servírujeme se zeleninou a plátky citronu. Na každou rybu položíme kousek másla. Podáváme s brambory v jakékoli formě - vařené, americké, brkaše... Zobrazeno doposud 439 x.
|
Všichni uživatelé |