Treska paní GunillyAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 18.1.2012 12:33:27
Recept z pořadu "U nás v Evropě" z dílu "Švédsko".
Suroviny cca 800 g ryby (např. filé z tresky) • 3 mrkve • 1 pórek • 2 zakysané smetany • sůl • pepř • provensálské bylinky • pažitka • petrželka • kopr • 150 g strouhaného sýra • olej Postup Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka a vše podusíme v pánvi na trošce oleje. Zapékací misku vytřeme olejem a naplníme připravenou zeleninou. Na ni rozložíme kusy ryb. Trochu osolíme, opepříme a dáme na 15 minut péci do trouby vyhřáté na 225°C. Mezitím smícháme zakysanou smetanu s bylinkami a provensálským kořením a trochu osolíme, popř. opepříme. Po 15 minutách rybu vyndáme z trouby a zalijeme smetanou tak, aby celá ryba byla zakrytá. Zasypeme strouhaným sýrem a dáme na dalších 15 minut do trouby. Podáváme nejlépe bramborami. Přidejte svůj komentář
(zatím 2 komentářů)
Zobrazeno doposud 677 x.
|
Všichni uživatelé |