Filé na česneku se sýremAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 14.8.2008 21:12:18
Výborná kombinace ryby a česneku... česnek my totiž můžeme na čemkoliv :-)
Suroviny Na 4 porce: 4 porce filé • šťáva z 1 citronu • 1 palička česneku • 250 g sýra Eidam • 2 vejce • sůl • hladká mouka na obalení • trocha oleje • Postup Filé pokapeme citronem, potřeme rozetřeným čenekem, osolíme a obalíme v mouce. V pekáčku rozehřejeme trochu oleje a vložíme porce ryby. Dáme krátce zapéct (5 minut), potom porce lopatkou opatrně otočíme a na rybu navršíme směs z nastrouhaného sýra smíchaného s vejci. Pečeme asi 20-25 minut ve vyhřáté troubě na 170 °C.
Podáváme s bramborovou kaší nebo brambory. Pokud chceme, můžeme do sýrové směsi přidat jen 1 vejce a 2 lžice bílého vína - krusta má pak jinou příchuť. Zobrazeno doposud 523 x.
|
Všichni uživatelé |