Babiččiny citronové jablkáčkyAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 12.8.2008 20:10:59
Tyhle knedlíčky jsem milovala jako malá. A dnes je vařím nejen z nostalgie, ale i jako šikovnou možnost využít padaná nakysla jablíčka.
Suroviny Na 3 - 4 porce: 1/4 kg = 1 bal. tvarohu • 2 vejce • 60 g másla • 120g hrubé mouky • 3 jablka nakrájená na kostičky (cca 350 g očištěných jablek) • špetka soli • malá lžička kurkumy • šťáva a kůra z 1 citrónu • Na servírování: cukr • strouhanka • máslo Postup Utřeme máslo se žloutky, špetkou soli, přidáme tvaroh a mouku, ochutíme citronovou šťávou, kůrou a obarvíme kurkumou. Nakonec vmícháme nakrájená jablka a sníh z bílků. Do vroucí vody zaváříme drobné knedlíky (velikost ping-pongového míčku - naberu lžící a zakulatím buď rukama, namočenýma ve vodě, nebo pokutálím na talíři, posypaném hr. moukou), vaříme 4 minuty a servírujeme sypané strouhankou, cukrem a pokapané rozpuštěným máslem. Z tohoto množství je cca 30 knedlíčků.
Zobrazeno doposud 1005 x.
|
Všichni uživatelé |