HemenexAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 20.1.2010 0:57:13
Úplně správně by asi mělo být "Ham and egg´s", neboli šunka a vejce. Tedy v české fonetrické transkripci Hemendegs. A z toho přesmyčkou počeštělé Hemenex
Suroviny Na 1 porci • 5 dkg šunky na tenké plátky • 2 vejce • olej • sůl • cibule • hořčice • kečup • zelenina na oblohu Postup Na pánvi si rozehřejeme olej. Po celé ploše rozložíme plátky šunky, a krátce ji opečeme. Otočíme opečenou stranou nahoru a rozklepneme obě vejce. Zahříváme do ztuhnutí bílku, žloutky mohou zůstat tekuté. Lehce osolíme (šunka bývá slaná), případně opepříme. Opatrně přesuneme na talíř a po okraji nazdobíme sekanou cibulkou, rájenou zeleninou, troškou hočřice, kečupu a pod. Podáváme s čerstvým pečivem.
Zobrazeno doposud 553 x.
|
Všichni uživatelé |