Čočka na kyseloAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 29.1.2010 1:10:57
Klasika... levné a rychle uvařené jídlo...
Suroviny 500 g čočky • 3 lžíce rostlinného oleje • 3 lžíce hladké mouky • 1 cibule • špetka tymiánu • sůl • ocet Postup Opláchnutou a přebranou čočku namočíme a necháme nabobtnat ve vodě. Pak ji uvaříme doměkka. Na tuku osmažíme dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky, zaprášíme moukou, zalijeme vodou scezenou z čočky. Dochutíme octem a povaříme. Pak přidáme uvařenou čočku a podle chuti osolíme a okořeníme tymiánem. Čočku podáváme s kyselou okurkou a uzeninoum nebo se sázeným vejcem.
Zobrazeno doposud 281 x.
|
Všichni uživatelé |