Kapr von EidamAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 3:07:37
Vzhledem k tomu, že nejsme doma velcí nadšenci klasického "smaženého kapra v trojobalu", bývá na našem štědrovečerním stole filé zapečené se sýrem, tedy tento recept, verze B.....
![]() Suroviny Na 4 porce: 4 porce ryby (může být i filé) • 1 citrón • sůl • mletý kmín • 2 vejce • 100 g sýra (gouda, ementaller, nebo i ten eidam) • 2 lžíce másla • olej na smažení • Postup Verze A -> smažený: Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet. Potom je osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce. Vejce rozšleháme a smícháme s nastrouhaným sýrem. Porce ryby obalujeme v sýrové směsi a v rozehřátém oleji usmažíme dozlatova. Kapra pokapeme rozehřátým máslem a podáváme s brambory.
Verze B -> pečený: Očištěné a osušené porce ryby pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet cca 20 minut. Potom je osolíme, opepříme, posypeme trochou kmínu a obalíme v hladké mouce. Na oleji osmahneme po obou stranách a naskládáme do pekáče, vymazaného máslem. Vejce rozšleháme a smícháme s nastrouhaným sýrem. Tuto hmotu natřeme na kousky ryby a zapečeme v troubě nebo pod grilem. Pochopitelně lze toto "spáchat" i s kostkami filé :-) Zobrazeno doposud 407 x.
|
Všichni uživatelé |