Pomazánka humrová (nepravá)Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 16:56:58
Výborná pomazánka, i zapřísáhlí odpůrci zeleniny si kupodivu pochutnají...
Suroviny cca 300g rybího masa (filé, makrela, uzená ryba) • 1 cibule • 1/2 menšího celeru • 1 velká mrkev • 100 g majolky • 100 g taveného sýra • sůl (nebo pokud chceme posílit rybí chuť, „osolíme“ lžičkou sardelové pasty • citrón • pepř • (množství udávám přibližné, nikdy jsem to nevážila) Postup Celer rozkrojíme na větší kusy a můžeme dát povařit do poloměkka (cca 5 minut). Necháme vychladnout a (nebo i syrový) nastrouháme najemno. Filé osmahneme na lžičce másla, uzenou rybu tepelně neupravujeme. Obereme a na jemno natrháme (nebo vidličkou rozmačkáme) maso z ryby (při ručním trhání lépe vybereme i ty nejjemnější kostičky. Je to piplačka, ale doporučuji :o) ).
Mrkev najemno nastrouháme do misky, přidáme rybí maso a najemno nastrouhaný vařený celer. Cibuli nakrájíme na co nejjmnější kousky a přidáme. Hmotu spojíme do "mazlavé" konzistence majolkou a taveným sýrem, dochutíme citrónovou šťávou, trochou pepře a pokud jsme nepoužili uzenou rybu, tak i soli nebo sardelovou pastou (uzená makrela bývá dostatečně slaná). Ideální je, pokud si můžeme pomazánku udělat den dopředu, chutě se tak nějak lépe "prolnou". Mažeme (trochu silněji) na plátky veky a zdobíme jemným plátkem citrónu a kouskem petrželky. Množství je na cca 25 - 30 chlebíčků. Zobrazeno doposud 3837 x.
|
Všichni uživatelé |