BramborákyAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 20.4.2010 23:13:26
jinak taky vošouchy, kramfleky, cmunda a bůh ví jak ještě...
Suroviny 1 kg brambor • 1/4 l mléka • 300 g hladké mouky • 4 (a více) stroužků česneku • 1 vejce • sůl • 2 lžičky majoránky • olej na smažení Postup Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu slijeme do sklenky a necháme ustát. Nastrouhané brambory přelijeme horkým mlékem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme mouku, vejce, česnek, majoránku a zamícháme. Směs osolíme. Ze slité vody z brambor, kterou jsme nechali ustát, vylijeme tekutinu a zpět do těsta vrátíme škrob (vrstva dole). Jestliže je těsto příliš řídké - přidáme mouku, pokud je husté - přidáme trochu mléka. Na pánvičce rozehřejeme olej, potom na něj sběračkou nalijeme a rozetřeme těsto do tenka. Bramboráky z obou stran osmažíme dozlatova.
Zobrazeno doposud 628 x.
|
Všichni uživatelé |