Africké řezyAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 1.5.2010 16:10:20
Zajímavá chuťová kombinace banánu, skořice, vanilky, mandlí a pomeranče.... Afrika v kostce :-)
Suroviny Těsto: 3 vejce • 120 g cukru • 200 ml oleje • 300 g polohrubé mouky • 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva • 1 lžička jedlé sody • 2 lžičky mleté skořice • 125 g jemně strouhané mrkve (cca 1,5 mrkve) • 125 g rozmačkaného banánu (cca 1 velký banán) • 50 g lupínků z mandlí • • Krém: 100 g měkkého másla • 100 g moučkového cukru • 500 g měkkého tvarohu • kůra a šťáva z jednoho pomeranče • 1 balíček vanilínového cukru • • Na posypání: 3-4 lžíce mandlových lupínků • 3 - 4 lžíce Granka Postup Cukr a vejce ve vyšším kelímku umixujeme ponorným mixérem do zhoustnutí, přidáme olej a ještě chvíli mixujeme. Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek, jedlou sodu a přidáme skořici a mandle. Přilejeme umixovanou směs a přidáme rozmačkaný banán a nastrouhanou mrkev. Vymícháme hladké těsto. Nalijeme ho do vymazaného a moukou vysypaného (nebo pečícím papírem vyloženého) vyššího plechu (cca 30x40 cm) a rozetřeme do rohů. Dáme péct do předehřáté trouby při teplotě cca 175 °C po dobu asi 35-40 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.
Krém: měkké máslo vyšleháme s cukrem, vanilínovým cukrem a tvarohem do hladkého krému. Ochutíme pomerančem a natřeme na moučník. Posypeme mandlemi a kakaem. Moučník uchováváme do podávání v chladu (v lednici). Servírujeme jako řezy. Zobrazeno doposud 1137 x.
|
Všichni uživatelé |