Čínské čtverečkyAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 11.12.2010 14:41:36
Zajímavě kořeněné cukroví, na míse působí dekorativně.
Suroviny 100 g másla (Hery) • 100 g moučkového cukru • 1 ks vejce • 1 lžíce medu • 100 g mletých neloupaných mandlí • 1 lžíce kakaa • 200 g hladké mouky • 1/4 hvězdičky badyánu - umlet • 1/2 lžičky mleté skořice • 2 hřebíčky - umlet • na špičku lžičky mletého zázvoru • 50 g loupaných mandlí, nakrájených na tenké jehličky (na ozdobu) • čokoládový krém na slepení Postup Máslo dobře utřeme a postupně do něj zašleháme cukr, vejce a med. V míse smícháme mouku, mandle a kakao. Přidáme mleté koření a smícháme s umíchaným tukem. Necháme odpočinout v chladu. Vyválíme, vykrájíme malé čtverečky (cca 1,5 x 1,5 cm), naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným bílkem a polovinu ozdobíme nudličkami loupaných mandlí (jako čínské písmo). Pečeme na 160°C cca 15 minut. Upečené vychladlé čtverečky spojíme čokoládovým krémem nebo Nugetou. Z uvedené dávky je asi 90 plněných čtverečků.
Zobrazeno doposud 697 x.
|
Všichni uživatelé |