OřešáciAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 15.12.2010 14:32:10
Ořechy v karamelu.
Suroviny 300 g cukr krupice • 3 lžíce vody • 1 lžíce medu • 500 g ořechů (směs lískových, vlašských, kešu, pistácií a mandlí) • 2 lžičky skořice • 50 g nastrouhané čokolády (není nutné) • olej na potření plechu • pokud chceme, můžeme přidat velkou špetku hrubé soli. Postup Cukr nasypeme na pánev, přilijeme vodu a med a za stálého míchání necháme rozpustit. Pak přidáme ořechy a necháme chvíli na plotně. Odstavíme a počkáme, až sirup zhoustne. Pánev vrátíme na plotnu a necháme sirup zkaramelizovat - ztmavnout. Pak přidáme skořici a čokoládu a ještě chvíli mícháme. Směs vylijeme na plech vymazaný olejem, a necháme ztuhnout. Rozkrájíme nebo rozlámeme na kousky.
Pozor: je důležité směs neustále míchat! K výrobě tohoto cukroví děti opravdu raději neberte, spáleniny od karamelu jsou hodně ošklivé... Zobrazeno doposud 1090 x.
|
Všichni uživatelé |