Halušky s bryndzou a slaninouAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 23:29:47
Slovenská klasika v Čechách :-)
Suroviny 750 g syrových brambor • 150 g hladké mouky • 150 g polohrubé mouky • sůl • 250 g brynzy • 150 g slaniny nebo domácího špeku • Postup Brambory nastrouháme na jemném struhadle jako na bramborák, přidáme sůl, mouku a zamícháme. Těsto protlačíme přes síto na halušky nebo nasekáme na prkýnku a shazujeme do vroucí osolené vody. Můžeme je vykrajovat lžičkou namočenou ve vroucí vodě, nebo je odkrajovat nožem z prkénka, případně je protlačovat do vroucí vody skrz speciální haluškové síto. Vaříme asi 4-5 minut tj. až halušky vyplavou na povrch vody, to jsou uvařené. Buď je scedíme a propláchneme studenou vodou, abychom je zbavili slizkosti, nebo je vytahujeme dírkatou vařečkou případně naběračkou.
V teplé míse případně rovnou v hrnci je dobře promícháme s brynzou, která se na horkých haluškách rozpustí. Na talířích je pak ještě sypeme rozškvařenou na kostičky nakrájenou slaninou. Zobrazeno doposud 664 x.
|
Všichni uživatelé |