Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Burizony v karamelu

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 14.1.2018 17:25:52
Starý recept na vánoční cukroví...
Suroviny
3 balíčky karamelových bonbonů • 3/4 balení burizonů • 1/8 kg (tj 125g) másla
Postup
Připravíme si vodní lázeň: potřebujeme kovovou mísu, která zapadne do hrnce tak, aby se nedotýkala dna, ale aby držela na okrajích hrnce. Do hrnce vodu po dno mísy. Pak ji odstraníme a hrnec položíme na středně teplu plotýnku a vodu přivedeme téměř k varu. Teplotu udržujeme pod bodem varu a mísu dáme zpět na hrnec. Dáme do ní máslo a bonbóny, necháme vše za stálého míchání rozpustit. Přidáme do hmoty neslazené burizony, zaícháme, mírně prochladlou směs vylijeme na alobal, stočíme do rolády a necháme v lednici úplně ztuhnout. Roládu nakrájíme na plátky a můžeme podávat.
Doporučení:
Místo alobalu můžeme použít formu na tlačenku nebo biskupský chlebíček, nebo do hranatého plechu a nkríjíme na obdélníčky.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 609 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.