Burizony v karameluAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 14.1.2018 17:25:52
Starý recept na vánoční cukroví...
Suroviny 3 balíčky karamelových bonbonů • 3/4 balení burizonů • 1/8 kg (tj 125g) másla Postup Připravíme si vodní lázeň: potřebujeme kovovou mísu, která zapadne do hrnce tak, aby se nedotýkala dna, ale aby držela na okrajích hrnce. Do hrnce vodu po dno mísy. Pak ji odstraníme a hrnec položíme na středně teplu plotýnku a vodu přivedeme téměř k varu. Teplotu udržujeme pod bodem varu a mísu dáme zpět na hrnec. Dáme do ní máslo a bonbóny, necháme vše za stálého míchání rozpustit. Přidáme do hmoty neslazené burizony, zaícháme, mírně prochladlou směs vylijeme na alobal, stočíme do rolády a necháme v lednici úplně ztuhnout. Roládu nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Doporučení: Místo alobalu můžeme použít formu na tlačenku nebo biskupský chlebíček, nebo do hranatého plechu a nkríjíme na obdélníčky. Přidejte svůj komentář
(zatím 1 komentářů)
Zobrazeno doposud 609 x.
|
Všichni uživatelé |