Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Malinová srdíčka

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 5.12.2019 23:29:21
A opět další variace na linecké těsto... Buď je uděláme s příchutí malinovou nebo jahodovou.
Malinová srdíčka
Suroviny
170 g mouky • 2 malinové/jahodové pudinky • 10 g kakaa • 140 g másla • 70 g práškového cukru • šťáva a kůra z jednoho citronu • 2 žloutky • červená poleva • na slepování malinová / jahodová zavařenina, nebo krém z bílé čokolády
Postup
I když část mouky nahradíme pudingem, pro získání tak intenzivní barvy, jako je na obrázku je třeba přidat trošku červené barvy.
Smícháme mouku, pudinkový prášek, cukr a kůru z citrónu. Do promíchaných sypkých surovin rozsekáme studené máslo, promneme je rychle prsty do jakési drobenky, přilijeme citrónovou šťávu a žloutky a spojíme rychle v těsto.
Zabalíme těsto do potravinové fólie a necháme do druhého dne odležet. Vyvalujeme na pomoučeném vále na cca 2mm a vykrajujeme srdíčka různých velikostí a tvarů - vždy dvě stejná a v jednom vykrojíme menší srdíčkový otvor.
Na pečícím papírem vyloženém plechu upečeme v mírné troubě.
Po vychladnutí slepujeme dvě srdíčka stejného tvaru - vždy jedno plné a jedno s otvorem - k sobě zavařeninou, nebo krémem z bílé čokolády.
Po zaschnutí zdobíme horní srdíčka po obvodu i okolo otvorů červenou polevou.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 633 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.