Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Medovníkové koule

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 17.1.2024 20:29:46
Máte rádi medovník? Tady si ho užijete v „jednohubkovém“ vánočním provedení.
Medovníkové koule
Suroviny
Na těsto • 500g hladké mouky • 2 vejce • 2 lžičky jedlé sody • 60 g rozpuštěného másla • 5 lžic medu • 200 g cukru moučka • • Na krém • 1 slazené karamelové salko • 250g másla (dopředu vytáhnout z lednice)
Postup
Ze surovin vypracujeme těsto, které rozválíme a na plechu s papírem na pečení upečeme na 180 °C do zlatavé barvy. Necháme vychladnout a na struhadle nastrouháme. Odložíme si malou misku nastrouhaného na obalování.

Smícháním karamelového Salka a másla získáme krém, který smícháme s nastrouhanými „drobky“. Necháme v lednici alespoň 2 hodiny, aby drobky zvlhly a těsto trošku ztuhlo - kuličky se budou lépe tvořit. Z vychlazeného těsta tvoříme kuličky, které nakonec obalíme v odložených nastrouhaných drobcích těsta. Do směsi na obalování můžeme přidat i namleté lískové oříšky.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 145 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.