Sýrová roládaAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 8.8.2008 19:32:23
Jedinečná na studené pohoštění k vínu nebo jako slavnostnější večeře. Samozřejmě si to žádá nějakou zeleninovou oblohu a dobré pití.
Suroviny 300 – 400 g tvrdého sýra eidam vcelku • 1/8 másla • 200g taveného sýra • 2 lžičky hořčice • 2 rozetřené stroužky česneku • 2 vejce natvrdo • 250 šunky nebo šunkového salámu nakrájené na tenké plátky • pepř • sůl • menší cibule • nakládaná okurka Postup tvrdý sýr dáme do mikrotenového sáčku a takto ponoříme na 15 minut do horké vody – pod bodem varu. Mezi tím utřeme máslo s tavenými sýry, hořčicí, utřeným česnekem, žloutky z vajec a potom přidáme najemno nasekané bílky, cibuli a okurku. Sýr vytáhneme za sáčku a rozválíme (nejlépe se válí na porcelánové či skleněné desce) na obdélník. Potřeme připravenou náplní, poklademe plátky šunky (nebo salámu) a pevně zavineme jako roládu. Zabalíme do alobalu a dáme na minimálně 12 hodin do ledničky. Servírujeme krájené na plátky.
Zobrazeno doposud 1184 x.
|
Všichni uživatelé |