Suroviny: | Na 4 porce: 4 porce filé • šťáva z 1 citronu • 1 palička česneku • 250 g sýra Eidam • 2 vejce • sůl • hladká mouka na obalení • trocha oleje • |
---|---|
Postup: | Filé pokapeme citronem, potřeme rozetřeným čenekem, osolíme a obalíme v mouce. V pekáčku rozehřejeme trochu oleje a vložíme porce ryby. Dáme krátce zapéct (5 minut), potom porce lopatkou opatrně otočíme a na rybu navršíme směs z nastrouhaného sýra smíchaného s vejci. Pečeme asi 20-25 minut ve vyhřáté troubě na 170 °C.Podáváme s bramborovou kaší nebo brambory.Pokud chceme, můžeme do sýrové směsi přidat jen 1 vejce a 2 lžice bílého vína - krusta má pak jinou příchuť. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 14.8.2008 21:12:18 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.