Suroviny: | 1 kg brambor • 350 hrubé mouky (nebo napůl s krupičkou) • 2 vejce • sůl300 g mletého masa (vepřové nebo napůl s hovězím) • olej • 1 cibule • 3 stroužky česneku • špetka máty, majoránky a saturejky (nebo jiné oblíbené bylinky) • sůl • 150 g strouhanky • |
---|---|
Postup: | Brambory umyjeme a ve slupce je den dopředu uvaříme doměkka. Osmahneme si jemně nakrájenou cibuli na troše oleje. Přimícháme maso, prolisovaný česnek, sůl a bylinky a vše podusíme tak, aby maso nebylo syrové.Brambory na jemno nastrouháme nebo prolisujeme. Dáme do mísy nebo na vál, přidáme mouku, vejce a špetku soli a vypracujeme těsto. Hroudu těsta rozdělíme na 4 stejně velké díly a maso na pánvi si také takto rozělíme. Z každé čtvrtiny vznikne jedna roládka. Na kus potravinové fólie, lehce potřené olejem, položíme jeden díl těsta, zformujem zhruba do obdélníku a potřeme olejem horní stranu. Pokryjeme opět potravinovou fólií a rozválíme ho na plát. Odstraníme horní fólii. Lehce posypeme strouhankou a 1/4 osmahnutého masa. Pomocí spodní fólie zatočíme do rolády a konce pevně zakroutíme. Pracujeme rychle, bramborové těsto má tendenci řídnout.Roládky dáme vařit do vroucí vody. Po 10 minutách otočíme roládky, aby se provařily stejnomějně. Vaříme ještě asi 15 minut.Z hotového závinu odstraníme fólii a nití nakrájíme na plátky. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 17.4.2019 14:21:32 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.