Suroviny: | 500 g vepřového plecka, • 350 g cibule, • 1 zarovnaná ČL kmínu • 2 lžíce sladké papriky, • pepř, • sůl, • 6 kuliček nového koření, • 1 bobkový list (větší) • 1 PL rajčatového protlaku • asi 1/2 ČL mleté zavařené feferonky • 1 kostka masového bujonu • 2 menší stroužky česneku, • majoránka, |
---|---|
Postup: | Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme zároveň s kmínem na oleji dohněda. Přidáme mletou papriku, maso a restujeme asi 1 minutku, Zalijeme vodou, přidáme protlak, feferonku, sůl a pepř. Za stálého podlévání vodou dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí napovrch glanc nebo-li tuk! Necháme dobře provařit - asi 20 minut. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Kdo má rád ostrý guláš, naseká nožem sterilovanou feferonku, posype si maso i šťávu na talíři. Když přidáte čerstvou cibuli pokrájenou na jemná kolečka, jenom gulášek vylepšíte. |
Vložil: | Rotem rodina Romano |
Datum: | 18.8.2008 18:09:23 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.