19.12.2017 14:19:20 Vítr z hor
Re: Svíčková nejlepší na světě
Nejlepší svíčková je podle mých dětí kančí ragů na brusinkách. Říkají tomu "lahůdkový divočák" podle Asterixe a je fakt, že ta omáčka chutná jako extrémně poctivá svíčková. Nezkazila jsem nikdy, byť to nejím a vařím jako kršnisti bez ochutnávání. Svíčková je prý naopak ošizený lahůdkový divočák...
Vychytávky: dělám tedy z divočáka, ale udělala bych z čehokoli, mně je to upřímně jedno, když to nejím. Naložím přes noc či dvě do koření, opeču, aby se zatáhlo, poté nechám se všemi ingrediencemi pár hodin bublat v litinovém hrnci. Maso vylovím, zbytek rozmixuju, propasíruju, omáčku dodělám. Servíruju obráceně - tedy maso na omáčku, aby měly mládežnice přehled o mase. Pro nás je to tedy jídlo na hory, vozíme ho na lyže. Na vánoce bych se pokusila o něco neobvyklého, aby to jídlo bylo spojeno jen s vánocemi.
Odpovědět